Zasebnost in piškotki

Upravljavec spletnega mesta krompirjeva.si je v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Morebitne podatke, ki jih uporabnik posreduje upravljavcu spletne strani (npr. preko spletnega obrazca ali drugega kontakta), bo upravljavec uporabljal izključno za komunikacijo z uporabnikom in ne bodo posredovani tretjim osebam. Podatki (e-naslov pošiljatelja) se hranijo in uporabljajo do vašega preklica, ki ga lahko kadarkoli posredujete preko elektronske pošte krompirjeva@gmail.com. Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Spletna stran krompirjeva.si lahko vsebuje povezave tudi na druge spletne strani. Za pogoje poslovanja, pravila zasebnosti, zaščito in varnost na drugih spletnih straneh, ki jih obiščete, ni odgovoren upravljavec.

Spletna stran krompirjeva.si za nemoteno delovanje uporablja piškotke.

KAJ SO PIŠKOTKI

Piškotek (cookie) je majhna datoteka, ki shrani vaše spletne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj strani. To omogoča spletnim mestom, da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.

Piškotki so neškodljivi za računalnik in ne hranijo osebnih podatkov, pač pa s shranjenimi šifriranimi informacijami omogočajo nekatere osnovne funkcije spletne strani in pomagajo izboljšati vašo izkušnjo na spletni strani, nam pa omogočajo vpogled v uporabo našega spletnega mesta.

Namen piškotkov je, da na spletni strani shranijo vaše prednostne izbire in druge informacije, s pomočjo katerih se trudimo spletno stran še izboljšati. S piškotki ne zbiramo informacij, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov.

PIŠKOTKI, KI JIH UPORABLJA NAŠE SPLETNO MESTO

Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za začasno identifikacijo.

S sistemom Google Analytics se anonimno beležijo obiski in uporaba našega spletnega mesta. Omogoča nam boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljate naše spletno mesto in vpogled v analizo obiska naše spletne strani. Da lahko program deluje, uporablja piškotke za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnem mestu brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev (več informacij o piškotkih storitve Google Analytics in zasebnosti).

Spletno mesto krompirjeva.si uporablja Facebook vtičnik, s katerim omogoča deljenje vsebine spletni strani z vašimi prijatelji in znanci na Facebooku. Facebook za svojo storitev uporabljata piškotke, ki pa se preko našega spletnega mesta NE bodo naložili na vaš računalnik, če storitve ne boste uporabili.

Trajne piškotke za anonimno analizo lahko kadarkoli omogočite ali onemogočite z nastavitvijo piškotkov v spodnjem desnem kotu spletne strani. Da si lahko zapomnimo vašo nastavitev piškotkov (»Dovolim«, »Ne dovolim«), se na vaš računalnik shranijo piškotki v ta namen.
Če ste piškotke na našem spletnem mestu omogočili pa si kasneje premislite, jih lahko v nastavitvah piškotkov kadarkoli onemogočite. Piškotki ne bodo več delovali, še vedno pa bodo shranjeni na vašem računalniku. Trajno jih lahko iz svojega računalnika izbrišete v vašem spletnem brskalniku. Več o piškotkih in o postopkih izbrisa piškotkov v različnih spletnih brskalnikih si lahko preberete na  http://www.allaboutcookies.org.