ČUKI

Čuki so nočne ptice in ker ima noč svojo moč, se večina njihovih idej rodi ponoči. Izvalili so se leta 1988. Ponoči seveda. V gnezdu so bili štirje. Vsak je pograbil svoj inštrument in da v gnezdu ne bi bilo pretesno, so največji inštrument - bobne - pustili pred vrati. Ko so jih prvič povabili na televizijsko oddajo Zdravo, so fantje presenetili še s svojim imidžem - v poplavi usnjenih jaken in dolgih las na takratni glasbeni sceni, so se pojavili v belih srajcah in kravatah. Kravata in urejenost je še danes poleg odlične glasbe njihov zaščitni znak . Čuki so zvezda stalnica na slovenski glasbeni sceni, ki so zaznamovali več generacij poslušalcev in jih posluša mlado in staro. So mojstri različnih glasbenih zvrsti in so nepogrešljiv navdih mnogim drugim glasbenim kolegom. Ne desetine uspešnic je že skoraj ponarodelih; Krokodilčki, Komar, Ta vlak, Zobar, Kavbojci in Indijanci, Daj mi poljub, Z nogo ob tla, Ferrari polka...

Člani ustanovne zasedbe so bili: Jože Potrebuješ (kitarist in vodja skupine), Marko Vozelj (ritem kitarist, glavni vokalist), Vinko Cankar (bas kitarist) in Marjan Malovrh (klaviaturist in harmonikar). Vsi štirje fantje pa obenem ubrano štiriglasno pojejo. Leta 1998 se je namesto Marjana Čukom pridružil Jožetov bratranec Matjaž Končan.
Leta 2008 je skupino zapustil Marko Vozelj in se podal na samostojno glasbeno pot, pridružil pa se je Škofjeločan Jernej Tozon.
Po odhodi basista Vinka Cankarja v pokoj, se je maja 2017 skupini pridružil Korošec Miha Novak.